Betoninjectie

 

Profix, betoninjectie als constructieve oplossing voor beton en metselwerk. Scheurvorming in betonnen constructies en metselwerk is vaak het gevolg van mechanische spanningen. Deze kunnen zijn veroorzaakt door bijvoorbeeld krimpverschijnselen, een te grote belasting, fouten in de constructie zelf, veroudering, thermische vervorming of zetting van de fundatie. Door beton te injecteren kunnen wij scheurvorming herstellen. Beton injecteren: ons specialisme Profix biedt u een effectieve manier om scheuren, naden, grindnesten en holle ruimtes te vullen of te repareren: door het beton te injecteren. Betoninjectie is een specialisme dat Profix tot in de puntjes beheerst .

 

Optrekkend vocht

 

Optrekkend vocht is het principe dat vocht in een fundering of muur trekt (net als bijvoorbeeld een spons of krant) en dan ‘optrekt’ naar bijvoorbeeld de muren op de begane grond. Soms kan optrekkend vocht tot en met de eerste of tweede verdieping van een pand komen. De mate en snelheid waarin vocht optrekt is afhankelijk van de hoeveelheid vocht, de steen of betonsoort, de temperatuur en de mate van isolatie. Optrekkend vocht uit de fundering behandelen wij door een vloeistof onder lage druk in de fundering te injecteren .
Zodoende brengen we een filmlaagje aan in de fundering , en kan het vocht niet meer optrekken .

 

Kelderafdichting

 

Lekke kelders kunnen wij voor u op verschillende manieren afdichten . Gemetselde kelders maken wij dicht door de oude stuclaag te verwijderen en de muur te behandelen met een cementgebonden mortel waarna hij weer netjes wordt afgestuct . Betonnen kelders kunnen we vaak afdichten doormiddel van betoninjectie .

 

Impregneren

 

Impregneren is de muur waterafstotend maken ter voorkoming van waterindringing in de muur . Om te voorkomen dat de buitenmuur niet doorslaat naar de binnenmuur .
Wij impregneren met Remmers gevelcréme die garant staat voor 15 jaar waterdichtheid .De gevelcréme is wit van kleur tijdens het opbrengen , maar na enkele uren is dat weggetrokken .